Operacija Arktik – ledena dečija avantura u bioskopima od 25. februara!

Operacija Arktik je norveški dečiji film koji je, uz animirane filmove Ledeno kraljevstvo i drugim delom Kako da dresirate svog zmaja, u samom vrhu najboljih i najinspirativnijih filmova u Norveškoj. Uzbudljiva dečija avantura dolazi u sve regionalne Cineplexx bioskope u četvrtak 25. februara!

Film Operacija Arktik, sniman je po istoimenoj noveli dečijeg norveškog pisca Leifa Hamrea o deci iz vojničke porodice, tinejdžerki Juliji i osmogodišnjim blizancima Idi i Sindreu, koje želja da konačno vide dugo odsutnog tatu, dovodi u neočekivanu avanturu sa nikada do tada doživljenim izazovima.

Plašeći se kazne nastavnika nakon tuče u školskom dvorištu, Julia i blizanci beže iz škole i nailaze na obližnji helidrom gde se krišom ukrcavaju na let za koji su uvereni da će ih odvesti do grada u kojem se nalazi njihov otac. Helikopter odlazi drugim pravcem, tajni putnici se iskrcavaju i igrom čudnih okolnosti - ostaju zarobljeni na izolovanom i nenaseljenom ostrvu Polumeseca.

Boravak na Severnom polu je potpuno iznenađenje za ove odvažne heroje, koji ipak dečije snalažljivo uče kako da se prilagode novonastaloj situaciji i prirodi u svojoj veličini, lepoti ali i surovosti. Društvo im pravi Arija, divna ženka samojeda, uz povremene posete polarne medvedice i njenih mladunčadi.

Dok će deca, gledajući Operaciju Arktik, sedeti na ivicama bioskopskih sedišta proživaljavajući avanture zajedno sa svojim norveškim vršnjacima, nešto starija publika će se setiti porodičnih subotnjih popodneva koje su proveli gledajući tople dečije filmske priče na malim ekranima. Operacija Arktik je, pored velikog uspeha među domaćom norveškom publikom, dobitnik nagrade za najbolji film u selekciji The People Choice Award i nosilac Amanda nagrade za najbolji norveški dečiji film 2015. godine.

Publika u Srbiji će film moći da pogleda u bioskopima Cineplexx Ušće i Delta city u Beogradu i Cineplexx Plaza u Kragujevcu, posredstvom  distributerske kuće Five Stars, koja će tokom godine na područje Balkana distribuirati i pobednika ovogodišnjeg Berlinala, film Požar na moruĐanfranka Rosija.

Comments are closed.