Groznica Ferante u Beogradu, Subotici i Novom Sadu

Premijera filma o književnici Eleni Ferante sa rediteljem Đakomo Durzijem

Distributerska kuća Five Stars, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i izdavačka kuća Booka tokom Nedelje italijanskog jezika 20, 21, i 22. oktobra u Beogradu, Subotici i Novom Sadu organizuju specijalne projekcije filma Groznica Ferante!

Ovaj dokumentarac je priča o „ludilu“ nazvanom Ferante, osobi koju književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem čije su knjige prodate u preko 5 miliona primeraka širom sveta. Zahvajujući megapopularnosti Napuljske tetralogije i misterioznom identitetu autorke, Ferante je postala globalna literarna senzacija. Magazin Time proglasio ju je za jednu od 100 najuticajnijih osoba na svetu, a njena izdanja grozničavo se očekuju u knjižarama širom sveta. Film Groznica Ferante drži pažnju gledalaca sve vreme i trudi se da razotkrije tajnu fenomena uspeha Elene Ferante kod čitalaca širom sveta, od SAD, preko Evrope i Indije, pa sve do Japana. Publika će imati priliku da vidi i šta o tom fenomenu misle prevodilac En Fontejn i veliki savremeni pisci kao što su Džonatan Frenzen i Roberto Saviano.

Specijalne projekcije u Beogradu biće prkazane u subotu 20. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda od 18h i 20h, dok će između dva prikazivanja od 19.30h biti organizovan razgovor koji će moderirati spisateljica Ana Rodić, a na kome će učestvovati reditelj Đakomo Durzi, teoretičarka i kolumnistkinja Marija Ratković, novinarka i spisateljica Ana  Vučković i direktor izdavačke kuće Booka Ivan Bevc. Sutradan, 21. oktobra reditelj Đakomo Durzi putuje na premijeru filma u Subotici koja će od 19h biti organizovana u bioskopu Eurocinema, dok je specijalna projekcija 22. oktobra od 19h na repertoaru Kulturnog centra Novi Sad.

Posetioci će na događaju u Beogradu, Subotici i Novom Sadu uz poseban popust od 20% moći da kupe knjige Napuljske tetralogije Elene Ferante objavljenje u Srbiji.

Fb event https://www.facebook.com/events/1156123451206893/

Comments are closed.